Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Κρεατόπιτα στο κατσαρολάκι της κυρά Μαρίας


Η γιαγιά στο χωριό μας είπε η κυρά Μαρία όταν χώριζαν τα κρέατα από το μοσχάρι πάντα με τα κομματάκια που περίσσευαν μας έφτιαχνε κρεατόπιτα στον ξηλόφουρνο. Ήταν η πίτα για το βραδάκι όταν τα κράτα είχαν μπει στην θέση τους (για σίτεμα ή πάστωμα ή ποιο μετά στα ψυγεία). Σήμερα η κυρά Μαρία μοιράζετε μαζί μας την συνταγή της γιαγιάς της.


Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας (2 φύλλα)
1 κιλό μοσχάρι ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μανιτάρια
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό
1 φλιτζάνι τυρί κρέμα
Αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι κεφαλίσια τριμμένο
2 κουταλιές βούτυρο
1 αυγό

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρέας καλά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν και αυτά χρώμα. Ρίχνουμε τα μανιτάρια τον μαϊντανό, το τυρί κρέμα, αλάτι και πιπέρι, το κεφαλίσιο τυρί και ανακατεύουμε καλά. Βγάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα κατσαρόλι που να μπαίνει στον φούρνο ή μικρό ταψάκι αλλά με μεγάλες πλευρές το αλείφουμε με βούτυρο βάζουμε το ένα φύλο κρούστας να ντύσει τον πάτο και τις πλευρές. 


Ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. 



Κόβουμε το περίσσευμα και διπλώνουμε τα δύο φύλλα μαζί προς τα μέσα.




Αλείφουμε με αυγό και Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: