Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Πώς κάνουμε τα Τορτελίνια


Τα τορτελίνια είναι ζυμαρικά σε σχήμα δακτυλίου, είναι συνήθως γεμιστά με ένα μείγμα κρέατος ή τυριού. Αρχικά από την ιταλική περιφέρεια της Emilia (ιδίως της μπολόνια και της modena), συνήθως σερβίρονται σε ζωμό, είτε από βοδινό, είτε από κοτόπουλο, είτε και από τα δύο. Τα τορτελίνια γίνεται γενικά με το τύλιγμα ζύμης ζυμαρικών. Σε κάθε περίπτωση, φρόντισε η ζύμη σου να είναι όσο το δυνατόν πιο λεπτή, να τυλίξεις και μετά να προχωρήσεις στην κοπή των.

Υλικά
Για ζύμη
400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 Αυγά

Για την γέμιση
3 κουταλιές βούτυρο
400 γραμ. κιμάς
150 γραμ. Παρμεζάνα τριμμένη
2 Αυγά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι και Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ με ένα πιρούνι καλά.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι. Ανοίγουμε στο κέντρο του ένα κενό και ρίχνουμε μέσα τα αυγά. Ανακατεύουμε με το χέρι το αλεύρι και τα αυγά μέχρι να αρχίσει να γίνετε ζύμη. Ζυμώνουμε καλά τουλάχιστον για 10 λεπτά μέχρι να γίνει πολύ ελαστική. 


Κάνουμε την ζύμη μας μια μπάλα και την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε την ζύμη μας σε 4 κομμάτια. Ανοίγουμε το ένα (τα άλλα τα φιλάμε σε νάιλον) όσο ποιο ψιλό μπορούμε. Κόβουμε το φύλο με ρόδα σε τετράγωνα κομμάτια 3 cm.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με το βούτυρο τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα.
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
Βάζουμε από μισό κουταλάκι μείγμα κιμά σε κάθε τετράγωνο ζύμης και κλείνουμε διαγώνια. 


Παίρνουμε τις δύο άκρες και με βάση το δάκτυλό μας τις ενώνουμε για να πάρει σχήμα στρογγυλό. 




Μπορούμε να τα κάνουμε με άλλο σχήμα το λεγόμενο «καραμέλα» από τρίγωνο που το έχουμε διπλώνουμε την μεσαία γωνία και πατάμε τις δύο ακριανές σαν καραμέλα. 




Τώρα έχουμε έτοιμα τα τορτελίνια μας για την συνταγή μας.

Υπάρχουν μερικά γενικά πράγματα που πρέπει να θυμάσαι όταν πρόκειται για τορτελίνια
1: Η πολύ γέμιση κάνει δύσκολο να τα σφραγίσεις και οδηγεί σε τορτελίνια που σκάνε στην κατσαρόλα. Βάλτε λίγο λιγότερο από 1 κουταλάκι του γλυκού για ένα τορτελίνι.
2: Στεγνώνουν εκπληκτικά γρήγορα αν μείνουν ακάλυπτα. Κρατήστε την υπόλοιπη ζύμη τυλιγμένη με μεμβράνη, και τα έτοιμα πάλι σκεπασμένα με ένα κομμάτι πλαστικό ή μια καθαρή πετσέτα πιάτων.
3: Δώσε στον εαυτό σου αρκετό χρόνο για να κάνεις τορτελίνια δεν είναι σίγουρα δύσκολο, αλλά χρειάζεται χρόνο.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: