Υλικά
1 ½ κιλό στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι δαμάσκηνα αποξηραμένα κομμένα στην μέση
1 ½ φλιτζάνι πράσινες ελιές (χωρίς κουκούτσια κομμένες στην
μέση)
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές σούπας ξύδι από λευκό κρασί
2 κουταλιές σούπας ξηρή ρίγανη
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι γλυκού πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
½ φλιτζάνι νερό
3-4 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κρασί, το νερό
και την καστανή ζάχαρη. Σκεπάζετε και αφήνετε να μαριναριστεί το κοτόπουλο όλο
το βράδυ ή για 4 ώρες.
Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κοτόπουλο μόνο μέχρι να πάρει
χρώμα. Σβήνετε με το κρασί και το μεταφέρετε σε ένα ταψί. Προσθέτετε όλα τα
υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας, την ζάχαρη και το νερό. Ψήνετε στον φούρνο στους 200
βαθμούς για μία ώρα ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ταιριάζει με ρύζι και πατάτες
τηγανιτές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου