Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Η πίτα του Stephan (Πίτα με πουρέ και κιμά)

Υλικά
2 κουταλιές σούπας λάδι
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κιλό κιμά (αρνίσιο ή μοσχάρι)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη τσίλι
αλάτι και θυμάρι αποξηραμένο
1 κουταλάκι πολτό ντομάτας
2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές νερό
2 φλιτζάνια καρότα κομμένα σε κύβους
1 φλιτζάνι αρακά
18 φέτες τυρί για τοστ

1 ½ κιλό πατάτες κομμένες σε κύβους
αλάτι στη γεύση
5 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 φλιτζάνια γάλα

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρώμα. Βάζουμε τον κιμά και με μια ξύλινη κουτάλα τον πατάμε να χωρίσει. Μόλις πάρει χρώμα και ο κιμάς ρίχνουμε το αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, και το τσίλι. Βάζουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε. Σε ίνα ποτήρι διαλύουμε στο νερό το αλεύρι και το ρίχνουμε στον κιμά ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το καρότο και τον αρακά και σκεπάζουμε να βράσουν όλα μαζί για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και το αλάτι. Ρίχνουμε τις πατάτες σε κύβους και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. 


Ρίχνουμε το βούτυρο και το γάλα και με το εξάρτημα για τον πουρέ πατάμε τις πατάτες να λιώσουν.


Παίρνουμε τον μισό πουρέ και τον στρώνουμε σε ένα πυρέξ να καλυφτεί ο πάτος. Βάζουμε στην επιφάνια τις μισές φέτες τυρί για τοστ. Ρίχνουμε από πάνω τον κιμά και τον στρώνουμε. Βάζουμε τις υπόλοιπες φέτες τυρί. 


Βάζουμε τον υπόλοιπο πουρέ σε ένα κορνέ και διακοσμούμε την επιφάνια να σκεπαστεί ολόκληρη. 



Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν οι κορφές του πουρέ.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: