Υλικά
4 μήλα
1 κουταλιά σούπας κανέλα
1 κουταλιά σούπας μέλι
½ φύλλο σφολιάτας σε λουρίδες 10 cm X 1 cm
4 μπάλες παγωτό καϊμάκι
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 κουταλιά σούπας σιρόπι καραμέλα
Κόβουμε τα μήλα στο επάνω μέρος μια φέτα, με το κουταλάκι
αφαιρούμε από μέσα σε κομμάτια το εσωτερικό του,
πετάμε τα κουκούτσια και
βάζουμε τα κομματάκια σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε στο μπολ την κανέλα και το μέλι και
ανακατεύουμε. Γεμίζουμε πάλι το κενό στα μήλα.
Πάνω στο κενό βάζουμε σταυρωτά 6
λουρίδες σφολιάτα.
Τα βάζουμε σε ένα πυρέξ και αλείφουμε με χτυπημένο αυγό,
πασπαλίζουμε ζάχαρη και κανέλα
και ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 25
– 30 λεπτά. σε κάθε μήλο βάζουμε από μια μπάλα παγωτό ρίχνουμε σιρόπι καραμέλας
και τα απολαμβάνουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου