Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Σος σουσαμιού


Υλικά
5 φλιτζάνια σουσάμι
1 φλιτζάνι λάδι σουσαμιού ή καλαμποκέλαιο
½ κουτάλια σούπας κύμινο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι





Εκτέλεση
Βάζουμε το σουσάμι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το καβουρδίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να βγάλει τα αρώματα του.


Βάζουμε το καβουρδισμένο σουσάμι σε ένα μούλτι και προσθέτουμε λίγο από το λάδι. Χτυπάμε να γίνει μια πάστα. Προσθέτουμε το κύμινο, το σκόρδο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να γίνει ομαλή κρέμα. 


Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: