Υλικά
5 φλιτζάνια σουσάμι
1 φλιτζάνι λάδι σουσαμιού ή καλαμποκέλαιο
½ κουτάλια σούπας κύμινο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι
Βάζουμε το σουσάμι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το καβουρδίζουμε
μέχρι να πάρει χρώμα και να βγάλει τα αρώματα του.
Βάζουμε το καβουρδισμένο σουσάμι σε ένα μούλτι και
προσθέτουμε λίγο από το λάδι. Χτυπάμε να γίνει μια πάστα. Προσθέτουμε το
κύμινο, το σκόρδο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να γίνει ομαλή
κρέμα.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου