Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Τούρτα σοκολάτα από την Φανή


Υλικά
1 πακέτο μπισκότα βουτύρου (περίπου 10)
1//3 φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
2 φλιτζάνια τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος για γλυκά
1 κουταλάκι γλυκού νισεστέ (καλαμποκάλευρο)
1/3 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 κουτάκια βανίλια σκόνη
4 αυγά
3 1/2 φλιτζάνια λιωμένη σοκολάτα μαύρη
1 φλιτζάνι αμύγδαλα
1 φλιτζάνι λευκή σοκολάτα λιωμένη
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος χτυπημένη σαντιγί


Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να υγρανθούν τα μπισκότα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα στον πάτο με αποσπώμενο πλαϊνό. Τα πατάμε καλά να γίνει μια σφικτή βάση.


Ψήνουμε στον φούρνο στους 150 βαθμούς για 10 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το νισεστέ το αλάτι και την βανίλια. Ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας ενδιάμεσα να ενσωματωθούν καλά. 


Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα και μετά ρίχνουμε μέσα το ένα φλιτζάνι λιωμένη σοκολάτα που έχουμε κάνει σε μπεν μαρί. 


Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύοντας ρίχνουμε στο ταψί που έχει πλέων κρυώσει.


Τώρα εναλλάξ ρίχνουμε σε κουταλιές στο κέντρο πάντα μια λευκή σοκολάτα μία μαύρη από το δεύτερο φλιτζάνι που έχουμε, έτσι θα κάνουμε μια επιφάνια με γραμμές από άσπρη και μαύρη σοκολάτα. 


Αν θέλουμε μπορούμε με μια οδοντογλυφίδα να κάνουμε σχέδια στην επιφάνια. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ½ ώρα μέχρι να κρυώσει καλά. Μπορούμε να την κρατήσουμε έτσι ή να συνεχίσουμε ρίχνοντας το τελευταίο 1 ½ φλιτζάνι σοκολάτα από πάνω μέχρι να σκεπαστή όλη, μόλις στερεοποιηθεί η σοκολάτα διακοσμούμε με ροζέτες σαντιγί και αν θέλουμε κομμάτια μπισκότο.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: