Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Τηγανιτές ροδέλες κρεμμυδιού

Υλικά
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
3 φλιτζάνια αλεύρι
3 αυγά
1/3 φλιτζάνι μπέκιν πάουντερ
2 μπουκάλια μπύρα 330 ml
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 2 φλιτζάνια αλεύρι, το μπέκιν πάουντερ, τα αυγά και το ένα μπουκάλι μπύρα. Με σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη. Ρίχνουμε σε δώσεις το δεύτερο μπουκάλι μπύρα ανακατεύοντας.
Μπορεί να μην χρειαστεί όλο. Θέλουμε να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.


Σε ένα δεύτερο μπολ, βάζουμε το άλλο φλιτζάνι αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Παίρνουμε τα κρεμμύδια μας και κόβουμε τις δύο άκρες. Μετά κόβουμε σε φέτες πάχους 2cm περίπου. 


Χωρίζουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες 


και τις βάζουμε στο μπολ με το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά τα κρεμμύδια να πάρουν όσο περισσότερο αλεύρι.


Βάζουμε στην φωτιά μια κατσαρόλα με μπόλικο λάδι να κάψει, αλλά όχι να καεί. Ελέγχουμε την πυκνότητα του χυλού και διορθώνουμε αν χρειάζεται.
Περνάμε κάθε ροδέλα κρεμμύδι το περνάμε από τον χυλό να πάρει όσο περισσότερο χυλό 


και το βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι. 


Ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και σερβίρουμε.

 
Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: