Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Μοσχάρι κρασάτο με πιπεριές και κρεμμύδια


Υλικά
600 γραμ. μοσχάρι φιλέτο (ελιά)
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα χοντροκομμένα
800 γραμ. πιπεριές Φλωρίνης κομμένες λουρίδες
1 καυτερή πιπεριά ολόκληρη
2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί ξερό
1 κουταλιά σούπας νισεστέ (καλαμποκάλευρο)
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια (μπουκίτσες)
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, τις πιπεριές, την καυτερή πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τα υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα και από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το νισεστέ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύοντας φέρνουμε να αρχίσει να βράζει. Ρίχνουμε τις πιπεριές και κρεμμύδια που έχουμε κρατήσει, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να βράσουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: