Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Μακαρονόπιτσα


Ο νεαρός τότε Διονύσης εργαζόταν σε ένα Ιταλικό εστιατόριο σαν βοηθός στην κουζίνα. Στο τέλος της βάρδιας πριν να φύγει ο Διονύσης έτρωγε με τα υλικά που είχαν περισσέψει. Μια βραδιά ένωσε την ζύμη μιας πίτσας με λίγα σπαγγέτι που υπήρχαν. Το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό και έτσι σήμερα στο εστιατόριο του φτιάχνει ακόμα την Μακαρονόπιτσα.


Υλικά
2 πίτες για πίτσα
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας για πίτσα ή κέτσαπ
3 φλιτζάνια μοτσαρέλα τριμμένη
½ κιλό σπαγγέτι ζυμαρικά Νο 10
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη κάρυ
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
2 καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
Αλάτι και πιπέρι
Για την ζύμη πίτσας
3/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
2 κουταλάκια γλυκού ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
1/2 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση
Για την πίτσα
Ανακατεύουμε το νερό, την ζάχαρη και την μαγιά και αφήστε τα να καθίσουν μέχρι να αφρίσει, περίπου 10 λεπτά.
βάλτε το λάδι, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατέψτε για να γίνει ζύμη.
Ζυμώνουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει λεία και ελαστική, προσθέτοντας αρκετό αλεύρι για να το αποτρέψει από το να κολλήσει, περίπου 5 λεπτά.
Λαδώνουμε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τη ζύμη σκεπάζουμε με πετσέτες και αφήστε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου 1 1/2 έως 2 ώρες. Ανοίξτε την ζύμη σε δύο πίτσες σε στρογγυλό σχήμα.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε 2 φλιτζάνια αλατισμένο νερό να βράσει και ρίχνουμε τα ζυμαρικά σπασμένα στην μέση μέχρι να είναι αλ τέντε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε το κάρυ και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να κάνει σάλτσα και αφήνουμε να κρυώσει. Αλείφουμε σε κάθε πίτσα μισό φλιτζάνι κέτσαπ, πασπαλίζουμε πιπέρι και μοιράζουμε τα 2 φλιτζάνι μοτσαρέλα. 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. 


βγάζουμε και μοιράζουμε τα ζυμαρικά πάνω σε κάθε μία πίτσα. Βάζουμε στην κορφή το άλλο φλιτζάνι μοτσαρέλα. 


Πασπαλίζουμε με την ψιλοκομμένη πιπεριά 


και ξαναβάζουμε στον φούρνο για άλλα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Κόβουμε και σερβίρουμε σε τρίγωνα κομμάτια.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: