Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Σιροπιαστά μπαλάκια του Volta Koyzina


Ένα σιροπιαστό γλυκάκι με σκόνη γάλακτος που θα σας τρελάνει.

Υλικά
2 φλιτζάνια Γάλα σε σκόνη
2 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές σούπας κοφτές Αλεύρι για όλες τις χρήσεις  
3 κουταλιές σούπας κοφτές σιμιγδάλι
2 κουταλιές σούπας νερό σε θερμοκρασία δωματίου
6-8 περίπου κουταλιές σούπας γάλα
Λάδι για τηγάνισμα

Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κλαδάκι κανέλα
2 1/2 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές σούπας λεμόνι χυμό
4 κουταλιές σούπας χοντροκομμένο φιστίκι Αιγίνης

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε 2 φλιτζάνια σκόνη γάλακτος. Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα χέρια μας πλάθουμε μέχρι να γίνει σβόλους. 
Ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι. Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε το σιμιγδάλι και το ζυμώνουμε με τις 2 κουταλιές νερό.  


Ρίχνουμε το σιμιγδάλι στο μπολ με το γάλα και ζυμώνουμε πάλι να γίνει σαν σβόλους. Ανοίγουμε ένα κενό στο κέντρο και ρίχνουμε το γάλα λίγο λίγο ζυμώνοντας. 


Πρέπει η ζύμη μας να είναι απαλή και μαλακιά. Αν είναι ποιο στεγνή στο πλάσιμο θα κάνει σκασίματα, αν είναι ποιο αραιή δεν θα πλάθετε δεν θα στέκετε. 


Σκεπάζουμε το μπολ, με μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά. παίρνουμε μία κουταλιά σούπας ζύμη και την πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Η επιφάνια τους θα πρέπει να είναι λεία και απαλή.


Ρίχνουμε τα μπαλάκια σε λάδι που είναι σε μέτρια θερμοκρασία και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.



Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε να κρυώσουν για 4- 5 λεπτά σε χαρτί κουζίνας. Δεν τα ρίχνουμε γρήγορα στο σιρόπι γιατί θα λασπιάσουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε μέχρι να αρχίσει να δένει. Ενώ βράζει το σιρόπι μας ρίχνουμε τα μπαλάκια μέσα και σβήνουμε την φωτιά. 


Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να κρυώσουν για 2 ώρες. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ σερβιρίσματος. 


Ρίχνουμε λίγο από το σιρόπι και πασπαλίζουμε με το φιστίκι Αιγίνης.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: