Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Τα Στριφτάρια του Volta Koyzina


Τα στριφτάρια είναι ένα είδος πίτας που φτιάχνετε στην ανατολή και συνοδεύει τα φαγητά τους αντί για ψωμί.
Σε μια παραλλαγή εμείς τα κάνουμε για να συνοδέψουν τα βράδια μας με την παρέα κάποιο ντιπ και μπυρούλα.

Υλικά
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρίσεις
2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
1 αυγό

1 φλιτζάνι νερό
Βούτυρο
Αλεύρι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το αυγό και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη.


Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Κόβουμε την ζύμη μας σε 3 κομμάτια και παίρνουμε το ένα από αυτά.


Οι πίτες γίνονται με πολλούς τρόπους ανά περιοχή και τι αρέσει στον καθένα.
Τρόπος πρώτος κάνουμε ένα κόψιμο από το κέντρο προς την μία πλευρά. Μετά τυλίγουμε περιφερικά την ζύμη μας σε κώνο. Πατάμε τον κώνο από την κορφή ως την βάση και μετά από 15 λεπτά που την έχουμε βάλει στο ψυγείο την ανοίγουμε πάλι σε στρογγυλό φύλλο.



Τρόπος δεύτερος ανοίγουμε ένα φύλλο σε μακρόστενη πίτα, βάζουμε βούτυρο και αλεύρι  και την μεγάλη πλευρά την διπλώνουμε ζίκ ζάκ σαν πιέτα και κάνουμε μια λουρίδα. Τυλίγουμε σε ρολό και πατάμε να το κάνουμε πιτάκι μετά από 15 λεπτά που την έχουμε βάλει στο ψυγείο το ανοίξουμε σε πίτα.



Τρόπος τρίτος ανοίγουμε πάλι σε μακρόστενη πίτα αλείφουμε βούτυρο και πασπαλίζουμε αλεύρι, διπλώνουμε στο κέντρο και μετά γυρνάμε από την μία πλευρά σε στριφτάρι. Πατάμε το στριφτάρι λίγο και το βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο μετά το ανοίγουμε σε φύλλο.




Ψήνουμε στο τηγάνι όπως τις πίτες για σουβλάκια και τις σερβίρουμε μαζί με το φαγητό μας ή με ντιπ σαν σνακ.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: