Μια ιδανική σάλτσα για τα παιδιά που δεν τρώνε τα λαχανικά. Μπορείτε
να την χρησιμοποιήστε σκέτη, σε κιμά, κοτόπουλο ή κρέας.
Υλικά
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι σε κύβους
1 μέτρια πατάτα σε κύβους
½ κιλό μανιτάρια σε κύβους
½ φλιτζάνι καρότα τεμαχισμένα
1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
Αλάτι και ζάχαρη
1 κιλό θρυμματισμένες ή τεμαχισμένες ντομάτες χωρίς φλούδα
με τον χυμό τους
¼ φλιτζανιού φρέσκο βασιλικό
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 2 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε το
κρεμμύδι, την πατάτα, τα καρότα, την πιπεριά και τα μανιτάρια.
Ανακατεύουμε για
3 λεπτά και ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νερό.
Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν
και προσθέτουμε τις ντομάτες και τον βασιλικό. Προσθέτουμε αλάτι και ζάχαρη από
μια πρέζα και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο
και βάζουμε το μείγμα σε ένα μπλέντερ.
Προσθέτουμε άλλες 2 κουταλιές λάδι και
χτυπάμε μέχρι να γίνει μία παχύρευστη σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου