Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Σνακ κολοκυθιού με τυρί και ζαμπόν και σάλτσα καρούζο (γιαουρτιού)


Υλικά
15 μικρά κολοκύθια
15 φέτες ζαμπόν για τοστ (γαλοπούλα ή άλλο)
15 μπαστουνάκια τυρί γραβιέρα (1Χ1 cm)
Για το πανάρισμα
2 αυγά χτυπημένα
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
Λάδι για τηγάνισμα
Για την σάλτσα καρούζο
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλάκι γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
Χυμό από ½ λεμόνι
Τριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τους κόβουμε τις δύο άκρες.
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι και τα κολοκυθάκια να βράσουν αλλά να μην λιώσουν. Με το εξάρτημα για το άνοιγμα των κολοκυθιών αφαιρούμε το εσωτερικό τους και το αφήνουμε στην άκρη.



Παίρνουμε μια φέτα ζαμπόν και τυλίγουμε μέσα ένα μπαστουνάκι γραβιέρα. Το τύλιγμα πρέπει να είναι σφικτό και να γίνει ένα ρολό που να χωράει μέσα στο κολοκυθάκι. 


Περνάμε κάθε ρολό ζαμπόν με τυρί στο κενό των κολοκυθιών έτσι ώστε να γεμίσει. 


Κόβουμε τις άκριες και κάθε κολοκύθι σε ροδέλες 1 ½ περίπου cm πάχος.



Περνάμε κάθε ροδέλα από το αλεύρι, το χτυπημένο αυγό και την φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Το ίδιο κάνουμε και στο εσωτερικό από τα κολοκύθια που έχουμε αφαιρέσει.


Βγάζουμε σε σχάρα ή χαρτί κουζίνας να φύγει το περίσσιο λάδι.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, την πάπρικα, το πιπέρι, το λεμόνι και την μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Σερβίρουμε τις ροδέλες και το εσωτερικό σε μια πιατέλα με την σάλτσα καρούζο.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: