Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Socca Φυτικό αλεύρι χωρίς γλουτένη

Το Socca είναι ένα δημοφιλές φαγητό στους δρόμους της Γαλλίας και συχνά απολαμβάνεται ως ορεκτικό.
Τι είναι το Socca;
Το Socca είναι ένα  ορεκτικό που το βρίσκεται κομμένο, ψητό, χοντροκομμένο, ψιλοκομμένο, και σερβίρεται σε τρίγωνα πασπαλισμένο με αλάτι, μυρωδικά και πιπέρι.
Γίνετε από αλεύρι ρεβιθιού, νερό και ελαιόλαδο.



Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να κάνετε socca.
Η βασική συνταγή είναι ίσα μέρη αλεύρι ρεβιθιού και νερό, με λίγες κουταλιές ελαιόλαδου .
Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 30 λεπτά πριν από το μαγείρεμα - αυτό κάνει το εσωτερικό κρεμώδες όταν μαγειρεύεται.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στη συνέχεια θερμαίνετε ένα τηγάνι για φούρνο ή ταψάκι για 5 λεπτά πριν από το μαγείρεμα.
Η επιτυχία του Socca θα είναι όταν θα έχει τραγανές άκρες με ελαφρώς φουσκωμένη επιφάνεια. το εσωτερικό θα είναι υγρό και κρεμώδες.

Υλικά
1 φλιτζάνι αλεύρι ρεβιθιού
1 φλιτζάνι νερό
1 1/2 κουταλιές σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, συν περισσότερο για το τηγάνι
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού δενδρολίβανο ή άλλα μυρωδικά

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι ρεβιθιών, το νερό, και 1 ½ κουταλιά σούπας ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά να γίνει χυλός και αφήνουμε για 30 λεπτά.


ανάβουμε τον φούρνο μας στους 250 βαθμούς,. Αν έχουμε τηγάνι που να μπαίνει στον φούρνο ή ένα ταψάκι το βάζουμε μέχρι να κάψει. Βγάζουμε το τηγάνι μας (προσοχή θα καίει) και ρίχνουμε μέσα λίγο ελαιόλαδο το γυρνάμε να πιάσει όλο τον πάτο 


και ρίχνουμε τον χυλό μας. 


βάζουμε στον φούρνο πάλι για 6 – 8 λεπτά να πάρει χρώμα και να γίνουν οι άκρες τραγανές. Κόβουμε σε τρίγωνα και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, και μυρωδικά.
Είναι καλύτερο εάν καταναλώνεται αμέσως μετά το ψήσιμο, ενώ είναι ακόμη ζεστό, αλλά μπορείτε να το φυλάξετε στο ψυγείο μέχρι και 1 εβδομάδα.

Εκτυπώστετην συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: