Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Φιλέτο φρέσκου ή κατεψυγμένου μπακαλιάρου σε κουρκούτι


Για να γλυτώσουμε το ξαρμύρισμα μπορούμε να πάρουμε φρέσκο ή κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου. Σε αυτό θέλουμε ένα εύκολο κουρκούτι που θα μας δώσει ένα τραγανό και νόστιμο αποτέλεσμα.
Σας δίνουμε μια συνταγή για να την απολαύσετε.
Υ.Γ. το κουρκούτι αυτό είναι ιδανικό και για λαχανικά.

Υλικά
8 φιλέτα κατεψυγμένου μπακαλιάρου
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
για το κουρκούτι
70 γραμ. αλεύρι καλαμποκιού
70 γραμ. κορν φλάουρ

140 ml. ανθρακούχο νερό (ή σόδα)
2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
1 αυγό (αν νηστεύετε ΜΗΝ βάλετε το αυγό…)
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση
Βγάζουμε τα φιλέτα να ξεπαγώσουν καλά.
Σε ένα μπολ βάζουμε (αν δεν νηστεύουμε) το αυγό και το χτυπάμε με την μύτη από ένα πιρούνι (δεν χρησιμοποιούμε σύρμα γιατί θα μας χαλάσει τις φυσαλίδες που τις θέλουμε). Ρίχνουμε το ανθρακούχο νερό που το έχουμε παγώσει καλά και ανακατεύουμε με απλές κινήσεις.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το κόρν φλάουρ. Ρίχνουμε το 1/3 από το αλεύρι και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε να ενσωματωθεί. (οι μικροί σβόλοι δεν μας πειράζουν αντιθέτως να κάνουν τραγανή την κρούστα μας). Ρίχνουμε το άλλο 1/3 από τα αλεύρια, το αλάτι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε πάλι, μετά ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να γίνει ένας αραιός χυλός. 


Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο ανθρακούχο νερό ή απλό νερό αλλά πάντα παγωμένο. Βάζουμε το χυλό μας στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Όταν είμαστε έτοιμοι βάζουμε το λάδι να κάψει καλά (αλλά να μην καεί) και παίρνοντας φιλέτα τα βάζουμε στο κουρκούτι.. δεν τα αλευρώνουμε γιατί θέλουμε να πάρουν ένα στρώμα κουρκούτι μόνο.


Τηγανίζουμε τον μπακαλιάρο για 3 λεπτά. 


Μπορείτε να τον συνοδεύσετε με σκορδαλιά, πουρέ πατάτας, ή τηγανιτά λαχανικά.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: