Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Σπιτικό ντονέρ κεμπάπ


Υλικά
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
½ κιλό κιμά χοιρινό
½ κιλό κιμά αρνίσιο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό πάπρικα
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό σκόνη τζίντζερ
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό θυμάρι
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό πιπέρι
½ κρεμμύδι
½ ντομάτα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά. 



Αφήνουμε σκεπασμένο με μεμβράνη για 20 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τις γεύσεις. Σε ένα ταψί βάζουμε την βάση για γύρο αν έχουμε ή κόβουμε ένα κρεμμύδι στην μέση και περνάμε δύο καλαμάκια από το κομμένο μέρος προς την κορφή. 


Πάνω στα καλαμάκια πλάθουμε το ντονέρ μας. βάζουμε στην κορφή μισή ντομάτα και από πάνω ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο στους 250 βαθμούς για 1 ώρα.


Εναλλακτικά μπορούμε να ζυμώσουμε μαζί με τον κιμά μας τριμμένο τυρί, ψιλοκομμένα μανιτάρια. Δεν βάζουμε κάτι πολύ δυνατό όπως πιπεριές ή σκόρδο γιατί θα μας αλλοιώσει την γεύση και τα αρώματα.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: