Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Πουγκί με μοσχαρίσιο κρέας με πράσο και φέτα

Υλικά
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια
2 φλιτζάνια φέτα τριμμένη
6 πράσα μεγάλα κομμένα σε κομμάτια
Αλάτι και πιπέρι
4 εξωτερικά φύλλα από ένα μεγάλο λάχανο
1 κουταλάκι γλυκού κάρυ
1 πορτοκάλι χυμό και το ξύσμα
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα, την μουστάρδα, το κάρυ, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά με το κρέας και αφήνουσα σκεπασμένο για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο.
Κόβουμε τέσσερα κομμάτια μεγάλα λαδόκολλα και βάζουμε στο καθένα από ένα φύλλο λάχανου και μέσα του ¼ από το κρεμμυδάκι, ¼ από τα πράσα, και το ¼ από την φέτα.
Βάζουμε πάνω τους το ¼ από το κρέας και μοιράζουμε όσο χυμό έχει μείνει.
Διπλώνουμε την λαδόκολλα σε μπουκιά και δένουμε με σπάγκο.
Τυλίγουμε κάθε πουγκί σε αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε σε ταψί. Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα.

Βγάζουμε τα μπουκιά και σερβίρουμε αν θέλουμε με ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: