Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Χοιρινό μαριναρισμένο με γλάσο μουστάρδας

Μαριναρισμένο χοιρινό σε άρμη και μυρωδικά πριν το ψήσιμο του στον φούρνο και περασμένο με γλάσο μουστάρδας.

Υλικά
1 κιλό χοιρινό με κόκαλο ή χωρίς

Για την μαρινάτα
1 φλιτζάνι αλάτι
1 κουταλιά σούπας σπόρους μουστάρδας
1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
1/2 κουταλάκι γλυκού σπόροι κόλιανδρο
1/2 κουταλάκι γλυκού ολόκληρα γαρίφαλα
3 κλωναράκια θυμάρι

Για το γλάσο
1 φλιτζάνι μουστάρδα
4 κουταλιές σούπας Κρέμα Βαλσάμικου Σύκο
5 κουταλιές σούπας σπόροι μουστάρδας

2 κουταλιές σούπας σκόνη κόλιανδρο
2 κουταλιές σούπας δενδρολίβανο τριμμένο
2 κουταλάκι γλυκού κόκκινη καυτερή πιπεριά
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 φύλλο δάφνης

Για την μαρινάτα
Βράζουμε τα συστατικά, συν 16 φλιτζάνια νερό σε μεγάλη κατσαρόλα μαγειρεύοντας για 5 λεπτά.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει. Βάλτε το ζαμπόν στην κατσαρόλα (να είναι μέσα στο υγρό) και σκεπάστε το για 24 ώρες.
Κάντε το γλάσο
βάλτε τα συστατικά για να πάρουν μια βράση σε ένα κατσαρολάκι. Μειώστε θερμοκρασία στο μισό και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει, περίπου 15 λεπτά, αφήστε στην άκρη.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Αφαιρέστε το ζαμπόν από την άλμη και στεγνώστε το με χαρτί κουζίνας. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράξτε το δέρμα του ζαμπόν σε ρόμβους, τοποθετήστε το ζαμπόν σε ένα ταψί πάνω σε μια σκάρα. Ψήστε μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα για 3½-4 ώρες.

Βουρτσίστε με μπόλικο γλάσο και να αυξήστε την θερμοκρασία στον φούρνο στους 250 βαθμούς. Ψήστε μέχρι να ροδίσει ζαμπόν, περίπου 1 ώρα. Αφήστε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά πριν το κόψετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: