Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Κρέμα φούρνου με αυγά και ζωμό κοτόπουλου του Volta Koyzina

Μια αλμυρή κρέμα, ένα εύκολο γευστικό πιάτο για ελαφρύ βραδινό. Αντί για νερό χρησιμοποίησα ζωμό κοτόπουλου εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λαχανιών για τους χορτοφάγους. Ακόμα μπορείτε να βάλετε ψιλοκομμένα μανιτάρια ή τριμμένο καρότο εμένα μου αρέσει πολύ με ψιλοκομμένες λουρίδες από φρέσκο κρεμμυδάκι.

Υλικά
3 αυγά χτυπημένα
Νερό (ίδιος όγκος με τα αυγά)
ζωμό κοτόπουλου (ίδιος όγκος με τα αυγά)
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο
ψιλοκομμένο κρεμμύδι

Εκτέλεση
σπάστε 3 αυγά σε ένα δοχείο μέτρησης όγκου και σημειώστε τον όγκο τους. Ρίχνουμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάμε για τουλάχιστον 1 λεπτό.

Μετρήστε το νερό να είναι ίδιος όγκος με τα αυγά, και προσθέστε το στο μπολ.
Κάντε το ίδιο με το ζωμό. Βάλτε ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά.


Τοποθετήστε 4 άδεια φορμάκια σε ένα ταψί.
Μοιράστε το μίγμα των αυγών στα φορμάκια, χύνοντας το μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι . Αυτό αποτρέπει να δημιουργηθούν φυσαλίδες και σας δίνει μια απαλή υφή.


Αν δεν χρησιμοποίησε αρκετά λεπτή σήτα, η υφή δεν θα είναι τόσο ομαλή όσο θα μπορούσε να ήταν.
Βάλτε τα μπολάκια στο ταψί και συμπληρώστε νερό τόσο όση το 1/3 από το ύψος που έχουν τα φορμάκια. Το νερό όταν θα βράσει να μην φτάσει στην κορφή τους.


Ψήστε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Κλείστε την θερμοκρασία και αφήστε για άλλα 10 λεπτά.

Σερβίρετε τα μπολάκια και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: