Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Ζύμη για πιροσκί (Νεα κινέζικη συνταγή)

Μια διαφορετική συνταγή για πιροσκί μου έδωσε ένα φίλος . είναι λέει από την παραδοσιακή κινέζικη συνταγή για Youtiao  (油条), γνωστό ως κινεζική τηγανητή ζύμη ή κινέζικα τσουρεκάκια, είναι ένα από τα αγαπημένα πρωινά στην Κίνα.
Με γέμιση από λουκάνικο μέχρι σπανάκι δοκίμασα ένα μπορώ να πω τέλειο πιροσκί. Εσείς μπορείτε να τα γεμίσετε με ότι σας αρέσει.

Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 ½ κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά σούπας γάλα
2 κουταλιές σούπας μαλακωμένο (ΟΧΙ λιωμένο) το βούτυρο
1/3 φλιτζάνι νερό (η ζύμη θα πρέπει να είναι πολύ μαλακιά, αλλά να μην κολλάει στο μπολ του μίξερ)

Εκτέλεση
Χρησιμοποιώντας το μίξερ με τον γάντζο, ανακατέψτε πρώτα το αλεύρι, το αυγό, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα, και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου όλα μαζί στην χαμηλότερη ταχύτητα. Κρατώντας την ταχύτητα σταθερή, προσθέστε αργά το νερό σε παρτίδες.
Ζυμώνουμε τη ζύμη για 15 λεπτά. Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ μαλακιά, αλλά δεν θα πρέπει να κολάι στο μπολ. Σκεπάζουμε τη ζύμη και αφήστε την για 10 λεπτά. Όλο αυτό μπορεί να γίνει με το χέρι, αν δεν έχετε ένα μίξερ. Απλά ζυμώστε τη ζύμη για 5-10 λεπτά περισσότερο.


Σε ένα καθαρή, ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, φτιάξτε την ζύμη σε σχήμα ενός μεγάλου πλακέ καρβελιού.


Σε μια μεμβράνη τυλίξτε την ζύμη στο σχήμα που της δώσαμε και βάλτε την στην κατάψυξη κατά τη διάρκεια της νύχτας.



Το πρωί, βγάλτε τη ζύμη και αφήστε τε την στον πάγκο (τυλιγμένη) για 1-2 ώρες μέχρι η ζύμη έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και πολύ, πολύ μαλακιά στην αφή. Αυτό το βήμα είναι κρίσιμο. Εάν δεν αφήσετε τη ζύμη να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου, δεν θα τηγανίζετε σωστά.

Τώρα ετοιμάζουμε το τηγάνισμα, χρησιμοποιώντας μια κατσαρόλα ή επίσης αν θέλετε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο βάθος για πρόσθετη ασφάλεια. Ο στόχος είναι να έχουμε ένα μεγάλο δοχείο, έτσι ώστε να μπορούν να χωράνε τα πιροσκί μας.
Ενώ το λάδι ζεσταίνετε, μπορείτε να ξεδιπλώνω τη ζύμη. Γυρίστε απαλά τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, βγάλτε το πλαστικό περιτύλιγμα.
Πασπαλίστε πολύ ελαφρά αλεύρι στο πάνω μέρος της ζύμης.
Στη συνέχεια, κόψτε τη ζύμη σε λωρίδες πλάτους 2 πόντων.


Ανοίξτε απαλά κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα μικρό φύλλο και βάλτε την γέμιση που θέλετε.
Διπλώστε την ζύμη και κλείστε μέσα την γέμιση.
Μόλις το λάδι κάψει βάλτε δύο τρία πιροσκί στο λάδι. Εάν η θερμοκρασία του λαδιού είναι σωστή, η ζύμη θα πρέπει να έρθει στην επιφάνεια αμέσως.
Τώρα με μία τρυπητή κουτάλα (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λαβίδα), γυρίστε γρήγορα και συνέχεια για περίπου ένα λεπτό και μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσπαθήστε να μην τα υπέρ-τηγανίστε καθώς γίνονται δυσάρεστα τραγανά και όχι αφράτα και νόστιμα.



Σχ.Σ. Τα Youtiao στην πραγματική τους μορφή είναι σκέτη η ζύμη αλλά βάζετε δύο κομμάτια ζύμης μετά το κόψιμο και με ένα καλαμάκι για σουβλάκι πατάτε κατά μήκος να ενωθούν. 


Έτσι έχετε μια ζύμη σαν ένα μακρύ Χ. 


τα τηγανίζετε κανονικά και μπορείτε να τα φάτε με σάλτσες αλλά και σαν γλύκισμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: