Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Λουκουμάδες μήλου

Εύκολοι λουκουμάδες μήλου πασπαλισμένοι με κανέλα και ζάχαρη.

Υλικά
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ (baking powder)
2 κουταλάκια γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι χυμό μήλου ή νερό
2 αυγά
1 κουταλιά βούτυρο
1/2 κουταλάκι βανίλια
2 μήλα, αποφλοιωμένα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
4 έως 5 φλιτζάνια λάδι για το τηγάνισμα
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη για πασπάλισμα
1 1/2 κουταλάκια γλυκού κανέλα για πασπάλισμα


Εκτέλεση
Πρώτον, συνδυάστε τα ξηρά συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ (το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, την ζάχαρη, και το αλάτι).


Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το γάλα, τον χυμό μήλου, τα αυγά, 1 κουταλιά βούτυρο, και 1/2 κουταλάκι βανίλια. Ανακατέψτε ελαφρά και καλά τα υγρά συστατικά στα ξηρά συστατικά.


Διπλώστε και το ψιλοκομμένο μήλο.



Ζεσταίνετε το λάδι. Η πρώτη τηγανίτα βγαίνει πάντα περίεργη μέχρι να έρθει το λάδι στην σωστή θερμοκρασία.
Όταν η θερμοκρασία είναι σωστή, ρίχνουμε στο λάδι μια μία κουταλιά κάθε φορά και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.


Μην ανησυχήστε αν οι λουκουμάδες βγουν σε περίεργα σχήματα έτσι είναι οι σπιτικοί. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.



Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη με την κανέλα και βουτάμε τους λουκουμάδες όταν είναι ακόμα ζεστοί.



Δεν υπάρχουν σχόλια: