Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Μπακαλιάρος με σκόρδο, πατάτες και ντομάτα

Υλικά
2 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό πατάτες κομμένες σε φέτες
1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
2 φλιτζάνια ντομάτες σε κύβους ξεφλουδισμένες
1/2 κουταλάκι γλυκού καπνιστά πάπρικα
3/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/4 κουταλάκι γλυκού κόκκινη ψιλοκομμένη πιπεριά
1 1/2 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου χωρίς πέτσα
1 λεμόνι κομμένο στα τέσσερα
1/4 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό τα φύλλα

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέστε το σκόρδο και τις πατάτες και μαγειρέψτε ανακατεύοντας συχνά με ένα ξύλινο κουτάλι, έως ότου το σκόρδο ροδίσει, περίπου 3 λεπτά.
Προσθέστε το λευκό κρασί, τις ντομάτες, την πάπρικα, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, και την κόκκινη πιπέριά.
Καλύψτε μερικώς με ένα καπάκι, μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια και αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 18 έως 20 λεπτά, έως ότου οι πατάτες μαλακώσουν και ψηθούν.
Πασπαλίστε το ψάρι με τα υπόλοιπα 1/4 κουταλάκι αλάτι και 1/8 κουταλάκι πιπέρι.
Τοποθετήστε το ψάρι πάνω από τις πατάτες και τις ντομάτες, καλύψτε καλά με το καπάκι και αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά, ή έως ότου το ψάρι είναι καλά ψημένο και έχει πάρει χρώμα.

Πιέστε το λεμόνι πάνω από το ψάρι και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό πριν το σερβίρισμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: