Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Καραμελωμένα αχλάδια στον φούρνο με μυρωδικά και σαντιγί

Υλικά
8 αχλάδια ξεφλουδισμένα κομμένα στην μέση χωρίς τα κουκούτσια
8 κουταλιές σούπας βούτυρο
Αλάτι
5 κλωναράκια θυμάρι
2 φρέσκα φύλλα δάφνης
1/2 φλιτζάνι μέλι (8 κουταλάκια γλυκού)
250 γραμ. κρέμα γάλακτος ή κρέμα παγωτό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Σε ταψί που έχετε στρώσει βάζουμε τα αχλάδια με την κομμένη πλευρά επάνω.
Σε κάθε αχλάδι βάζουμε από μία κουταλιά βούτυρο και πασπαλίζουμε ελαφρά με αλάτι.
Βάζουμε από λίγο θυμάρι και δάφνη πάνω από τα αχλάδια και τα περιχύνουμε με ένα κουταλάκι γλυκού μέλι.

Ψήστε τα αχλάδια περιχύνοντας τα κάθε 15 λεπτά με το βούτυρο και μέλι από το ταψί μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν, περίπου 1 ώρα. Μεταφέρετε τα αχλάδια σε καθένα πιάτο και ενώ είναι καυτό βάζουμε επάνω του από μια γενναιόδωρη κουταλιά σαντιγί ή παγωτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: