Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Σουφλέ λεμονιού

Ένα αξέχαστο σουφλέ με μια μαγική ανάμειξη των αυγών, του αέρα, και όξινου που μετατρέπει κάθε γεύμα σε μια αξέχαστη εμπειρία.

Υλικά
2 κουταλιές σούπας βούτυρο συν λίγο για το άλειμμα στα μπολάκια
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, συν για τα μπολάκια
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
2 κουταλιές σούπας ξύσμα λεμονιού
8 αυγά, συν 1 ασπράδι αυγού
1 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι χυμό φρέσκο λεμόνι
ζάχαρη άχνη, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Περάστε με βούτυρο οκτώ φορμάκια και στη συνέχεια πασπαλίστε με τη ζάχαρη, αηδιάζοντας
την παραπανίσια ζάχαρη.
Χτυπήστε ελαφρά μαζί 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη, το αλεύρι, το ξύσμα, και στους κρόκους αυγών σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέστε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο.
Τοποθετήστε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύεται, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει, περίπου 12 λεπτά.
Περνάμε το μείγμα μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε το βούτυρο και χυμό λεμονιού.
Βάλτε τα ασπράδια των αυγών και την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπήστε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει μια σφικτή μαρέγκα. Προσθέστε 1/3 τις μαρέγκας στο μείγμα λεμονιού ανακατεύουμε με μία μαρίζ παίρνοντας ένα στρώμα από κάτω και φέρνοντας το στο κέντρο μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.

Χωρίστε την ζύμη στα φορμάκια και ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει, περίπου 18 λεπτά. Αμέσως μεταφέρετε τα σε πάγκο και πασπαλίστε με την ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: