Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Λαζάνια φούρνου με κοτόπουλο

Υλικά
1 πακέτο λαζάνια
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
1 κίτρινη πιπεριά σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 στήθος κοτόπουλου, σε κύβους
αλάτι και μαύρο πιπέρι
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 κουταλιά σούπας κουρκούμη σκόνη
3 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 φλιτζάνια γάλα
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό συν λίγο για γαρνιτούρα
500 γραμ. τυρί κρέμα
1 αυγό
500 γραμ. τριμμένη μοτσαρέλα

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο 250 βαθμούς.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζετε, τα λαζάνια μέχρι να είναι al dente.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι.
Τσιγαρίστε το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε μέχρι να βγάλει το άρωμά του, 1 λεπτό.


Προσθέστε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει και δεν είναι πλέον ροζ, περίπου 8 λεπτά.


Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα πιάτο.
Κάνετε τη σάλτσα
Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει, πασπαλίζουμε με κουρκούμη και το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.


Ρίχνουμε το γάλα και αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να γίνει  κρεμώδες, περίπου 3 λεπτά.
Σβήστε τη φωτιά και ανακατέψτε με την παρμεζάνα και τον μαϊντανό.


Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί τυρί κρέμα, το αυγό, και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.


Ετοιμάζουμε το ταψί.
Σε ένα μεγάλο ταψί, απλώνεται ένα λεπτό στρώμα της σάλτσας.


Προσθέστε ένα στρώμα από λαζάνια, από πάνω βάλτε ένα τρίτο του μίγματος κρέμα τυριού,


το ένα τρίτο του μίγματος κοτόπουλου-λαχανικών,


άλλο ένα στρώμα σάλτσας, και το ένα τρίτο της μοτσαρέλα.


Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά, τελειώνοντας με την μοτσαρέλα.
Ψήνουμε μέχρι να ψηθεί και να πάρει χρώμα περίπου, 35 λεπτά.
Γαρνίρετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: