Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Κροκέτες ρυζιού με καπνιστό μπέικον

Το φαί του δρόμου πολλές φορές είναι γευστικό και αρκετά χορταστικό όταν συνοδεύετε και από μία απλή σάλτσα μπορεί να γίνει ένα υπέροχο ορεκτικό.
Σε μία καντίνα γευτήκαμε κάποτε υπέροχες κροκέτες ρυζιού με καπνιστό μπέικον συνοδευόμενες από μια σάλτσα γιαουρτιού με κέτσαπ. Πραγματικά ένα υπέροχο street food γεύμα.

Υλικά
2 φλιτζάνια λευκό ρύζι

2 ½ κούπες νερό
150 γραμ. καπνιστό μπέικον
1/2 κουταλάκι γλυκού τζίντζερ σκόνη
1 κουταλάκια γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι γλυκού πιπέρι
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
½ φλιτζάνι αλεύρι
4-6 φλιτζάνια ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Για την σάλτσα
1 γιαούρτι μικρό
1 κουταλιά γλυκού κέτσαπ
1/3 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
¼ κουταλάκι γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε το ρύζι μέχρι να απορροφηθεί το νερό και το ρύζι να μαλακώσει αρκετά.


Σουρώνουμε το ρύζι για να απορρίψουμε το περίσσιο νερό. Αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε πολύ ψιλό το καπνιστό μπέικον και τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.


Βάζουμε στο μπολ με το κρεμμύδι και το μπέικον το ρύζι, το τζίντζερ, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύομε καλά και το βάζουμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα.


Απλώνουμε το μείγμα μας σε πάχος 3 πόντους και το βάζουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο.


Βγάζουμε από το ψυγείο και το κόβουμε σε μακρόστενες κροκέτες. (για να το κόψουμε εύκολα βουτάμε κάθε φορά πριν το κόψιμο το μαχαίρι μας σε ζεστό νερό).


Βάζουμε το αλεύρι σε ένα πιάτο και περνάμε από αυτό όλες τις κροκέτες.
Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφήνουμε τις κροκέτες σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι.


Για την σάλτσα

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και η σάλτσα μας είναι έτοιμη για να δοκιμάσουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: