Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Μακαρόνια με τριμμένο τυρί και μείγμα πιπεριών

Μια απλή γνωστή συνταγή που θα έλεγε κάποιος ότι είναι συνηθισμένη αλλά μην το κρύψετε ότι σπάνια κάποιος θα την φτιάχνει συχνά και σίγουρα με κάποιον άλλον τρόπο.
Το μείγμα πιπεριών μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα καταστήματα με μπαχαρικά. Εμείς θα σας δώσουμε την αναλογία από το κάθε είδος.

Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι
αλάτι

2 κουταλιές γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά σούπας πράσινο
1 κουταλιά σούπας κόκκινο πιπέρι (Σιτσουάν)
1 κουταλιά λευκό πιπέρι
1 κουταλιά σούπας πράσινο πιπέρι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
3/4 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι πεκορίνο τριμμένο
1 φλιτζάνι παρμεζάνα

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα πιπέρια σε έναν μύλο μπαχαρικών.


Μαγειρέψτε τα μακαρόνια ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας μερικές καλές πρέζες αλάτι στο νερό.
Βράστε τα μακαρόνια για 1 λεπτό λιγότερο από τον εγγεγραμμένο χρόνο μαγειρέματος των ζυμαρικών που αναγράφετε στην συσκευασία. Αυτό είναι το κλειδί για την τελική γεύση του πιάτου).
 Όταν υπολείπονται περίπου 4 λεπτά για τα ζυμαρικά σας να βράσουν, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για να χωρέσει όλα τα ζυμαρικά.


Προσθέστε περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού μείγμα πιπεριών στο λάδι. Τα πιπεριά πρέπει να τσιγαριστούν για να εμποτίσουν το λάδι με τα αρώματά τους. (βεβαιωθείτε ότι τα πιπέρια να είναι ελαφρά τηγανισμένα και όχι καμένα στο λάδι).
Αφαιρέστε 3/4 φλιτζάνι από το νερό μαγειρέματος ζυμαρικών από την κατσαρόλα, και ρίξτε το στο μίγμα λαδιού με το πιπέρι, κατεβάζοντας την θερμοκρασία  στην μέση. Να είστε προσεκτικοί, επειδή υπάρχει πιθανότητα το νερό να πασπαλίσει τε λάδι.


Όταν τα μακαρόνια είναι αλ τέντε στραγγίξετε τα και μεταφέρτε τα στην κατσαρόλα με το λάδι.


Ρίξτε τα τυριά τριμμένα και ανακατέψτε.




Ανακατέψτε μέχρι τα τυριά να λιώσουν και να κάνουν μια κρέμα. Πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: