Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Γαρίδες τουρσί

Ελαφρά αλατισμένες πικάντικες θα είναι έτοιμες για να συμπληρώσουν ένα γρήγορο ελαφρύ γεύμα. Ένα πιλάφι με γαρίδες τουρσί γίνετε εύκολα και σε ελάχιστο χρόνο.

Για να καθαρίσουμε τις γαρίδες αφαιρούμε το κεφάλι και με ένα μαχαίρι κόβουμε το κέλυφος στην εξωτερική πλευρά της καμπύλης στην πλάτη τους. Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε το εντεράκι που βρίσκετε εκεί και είναι έτοιμες για την συνταγή μας.

Υλικά
1 κύβο λαχανικών
1 κιλό γαρίδες (26-30 γαρίδες) μέσο μέγεθος καθαρισμένες
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο σέλινο
1/4 κουταλάκι γλυκού κόκκους μπαχάρι αλεσμένους
1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/3 φλιτζάνι χυμό από φρέσκο λεμόνι
1/4 φλιτζανιού μαϊντανού τα φύλλα ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας αλάτι

1/2 κουταλάκι γλυκού κόκκινη αποξηραμένη καυτερή πιπέρια τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
12 αποξηραμένα φύλλα δάφνης
1/2 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες κατά μήκος

Εκτέλεση
Βάζουμε τον κύβο λαχανικών και 8 φλιτζάνια νερό να βράσουν σε ένα κατσαρολάκι, προσθέστε τις γαρίδες, μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, και μαγειρέψτε μέχρι γαρίδες να είναι ροζ, περίπου 2 λεπτά. Στραγγίστε και μεταφέρετε τες σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για κρυώσουν.  Όταν κρυώσουν στραγγίξετε τις πάλι.
Σε ένα μπολ και ανακατέψτε το σέλινου, το μπαχάρι, το λάδι, τον χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό, το αλάτι, την καυτερή πιπεριά, το σκόρδο, και τα φύλλα δάφνης.
Σε ένα γυάλινο βάζο, βάζουμε τις γαρίδες σε στρώμα με τα κρεμμύδια, περιχύνετε μίγμα από το μπολ. Σκεπάζουμε με το καπάκι αφήνουμε να μείνει κατά την διάρκεια της νύχτας πριν από το σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: