Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Σαλιγκάρια στον φούρνο με σκόρδο και βούτυρο

Υλικά
16 κουταλιές σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζανιού φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
1 κουταλιά σούπας λευκό κρασί
1 κουταλιά γλυκού κονιάκ
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κρεμμύδι τριμμένο σε ψιλό τρίφτη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και μοσχοκάρυδο
24 πολύ μεγάλα σαλιγκάρια
χωριάτικο ψωμί για το σερβίρισμα


Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα σαλιγκάρια εξωτερικά και τα αφήνουμε  σε ένα μεγάλο πλαστικό σκεύος με αρκετό αλεύρι για 1  μέρα σκεπασμένα καλά με πετσέτα να μην φύγουν (τρώγοντας το αλεύρι καθαρίζουν).
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, το σκόρδο, το κρασί, το κονιάκ, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Αφήστε για λίγο την γέμιση στο ψυγείο.
Βάζουμε μια κατσαρόλα με κρύο νερό στην φωτιά και ανάβουμε το μάτι στο δυνατό. Ρίχνουμε τα σαλιγκάρια και αφήνουμε μέχρι να βράσει. (αυτό το κάνουμε για να βγουν έξω και να μπορούμε να τα βγάλουμε ευκολότερα)  για 4-5 λεπτά, όσα από τα σαλιγκάρια δεν βγουν λίγο από το κέλυφος τους τα πετάμε θα είναι χαλασμένα.
Αφαιρούμε την σάρκα από το κέλυφος και ξεπλένουμε καλά το κάθε κέλυφος ξεχωριστά.
Τοποθετούμε λίγη από την γέμιση βουτύρου σε κάθε κέλυφος.
Κατόπιν τοποθετούμε ένα βρασμένο σαλιγκάρι και συμπληρώνουμε με λίγη από την γέμιση βουτύρου..
Βάζουμε σε ταψί λαδόκολλα και πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με αλάτι. Βάζουμε τα σαλιγκάρια επάνω στο αλάτι με το άνοιγμα προς τα επάνω.

Ψήνουμε για 5-7 λεπτά σε φούρνο στους 170º C αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν σερβίρουμε με χωριάτικο ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: