Υλικά
16 κουταλιές σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζανιού φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
1 κουταλιά σούπας λευκό κρασί
1 κουταλιά γλυκού κονιάκ
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κρεμμύδι τριμμένο σε ψιλό τρίφτη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και μοσχοκάρυδο
24 πολύ μεγάλα σαλιγκάρια
χωριάτικο ψωμί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα σαλιγκάρια εξωτερικά και τα αφήνουμε σε ένα μεγάλο πλαστικό σκεύος με αρκετό
αλεύρι για 1 μέρα σκεπασμένα καλά με
πετσέτα να μην φύγουν (τρώγοντας το αλεύρι καθαρίζουν).
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, το σκόρδο, το κρασί, το
κονιάκ, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Αφήστε για λίγο την γέμιση στο ψυγείο.
Αφαιρούμε την σάρκα από το κέλυφος και ξεπλένουμε καλά το
κάθε κέλυφος ξεχωριστά.
Τοποθετούμε λίγη από την γέμιση βουτύρου σε κάθε κέλυφος.
Κατόπιν τοποθετούμε ένα βρασμένο σαλιγκάρι και συμπληρώνουμε
με λίγη από την γέμιση βουτύρου..
Βάζουμε σε ταψί λαδόκολλα και πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με
αλάτι. Βάζουμε τα σαλιγκάρια επάνω στο αλάτι με το άνοιγμα προς τα επάνω.
Ψήνουμε για 5-7 λεπτά σε φούρνο στους 170º C αφήνουμε να
κρυώσουν λίγο πριν σερβίρουμε με χωριάτικο ψωμί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου