Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Εύκολα τραγανά μπισκότα

Υλικά
1/2 φλιτζάνι σουσάμι
3/4 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι συν 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο σε κύβους
1 αυγό
1/2 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας


Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς.
Σοτάρετε το σουσάμι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν, περίπου 5 λεπτά. Βάλτε το σε ένα μπολ.
Χτυπάμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι και μαγειρική σόδα σε ένα μπολ.
Προσθέστε το βούτυρο και χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα σας, ανακατέψτε το βούτυρο με το μίγμα αλευριού, θα γίνει σβόλους και αφήστε στην άκρη.
Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός, χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψει, προσθέστε σιγά-σιγά τα ξηρά συστατικά και χτυπάμε μέχρι να γίνει λεία ζύμη.
Προσθέστε το σουσάμι και τη βανίλια  στο μίγμα.
Μεταφέρετε την ζύμη σε πάγκο εργασίας ανοίξτε ένα φύλο και κόψτε με κουπ πατ στρογγυλά μπισκότα.

Βάλτε τα μπισκότα σε ταψί που έχετε στρώσει λαδόκολλα με απόσταση μεταξύ τους. Ψήστε τα μπισκότα μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα, για 4-6 λεπτά. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς πριν το σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: