Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Τηγανισμένα αυγά με γαρίδες και ρύζι

Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο. Σας έχουμε δώσει ένα παρόμοιο με λουκάνικο αλλά τώρα θα σας δώσουμε μια άλλη εκδοχή που βασικά προέρχεται από φαγητό του δρόμου.

Υλικά
1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καταψυγμένες σε θερμοκρασία δωματίου για ευκολία)
8 μεγάλα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου-πολύ σημαντικό)
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι άσπρο πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σπανάκι
1/4 φλιτζάνι λάδι

Εκτέλεση
Καθαρίστε τις γαρίδες (αν έχετε παγωμένες από το σούπερ μάρκετ το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ξεπαγώσετε
και να τους δώσετε ένα γρήγορο ξέβγαλμα) και τα αυγά σας είναι καλύτερα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Σε αντίθετη περίπτωση, τα κρύο αυγά θα κρυώσουν το τηγάνι σας και να εμποδίζουν τη διαδικασία μαγειρέματος.
Χτυπάμε τα αυγά σας σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι, και το ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι σας. Αφήστε στην άκρη μια μικρή χούφτα ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ελάχιστο σπανάκι για το γαρνίρισμα και προσθέστε τα υπόλοιπα στα αυγά.
Βράζουμε περίπου 3 φλιτζάνια νερό και ρίχνουμε τις γαρίδες μόνο μέχρι να γίνουν ροζ. Αυτό θα είναι πολύ πολύ γρήγορο.  Μετά δώστε τους ένα γρήγορο ξέβγαλμα, στραγγίζουμε και προσθέτουμε τις γαρίδες στο μίγμα των αυγών.


Βάλτε ένα τηγάνι ή γουόκ στην φωτιά να κάψει και ρίχτε 1/4 φλιτζάνι λάδι. Γυρίστε το τηγάνι σας να πάει παντού το λάδι και μόλις κάψει καλά ρίχνουμε το μίγμα των αυγών και γρήγορα με ένα ξύλινο κουτάλι ή σπάτουλα και διπλώστε τα αυγά απαλά αλλά γρήγορα, σαν να κάνετε ομελέτα. Δεν θέλετε να παραψηθούν τα αυγά, απλά να είναι αφράτα με τις γαρίδες να είναι διασκορπισμένες παντού.



Μόλις τα αυγά είναι έτοιμα (να είστε προσεκτικοί να μην τα παρά ψήσετε), μεταφέρετε τα σε ένα πιάτο, γαρνίρετε με τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι που κρατήσαμε νωρίτερα, και σερβίρουμε με ρύζι ψημένο στον ατμό.



Δεν υπάρχουν σχόλια: