Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Βρασμένα διάφορα χόρτα

Μία μίξη από τρία διαφορετικά είδη χόρτα που μας ξετρέλανε.

Όταν τα περιχύσουμε με ένα μείγμα από ελαιόλαδο, αλάτι, και λεμόνι μας δίνουν ένα τέλειο πιάτο σαν κύριο ή σαν συνοδευτικό
Ας μάθουμε λίγο για αυτά.

Ραδίκι το θαυματουργό!



Τα ραδίκια είναι χειμερινά φυτά τα οποία αρχίζουμε να τα βλέπουμε από το φθινόπωρο μέχρι την άνοιξη.
Τα ήμερα ραδίκια (αντίδια) καλλιεργούνται κατά την διάρκεια όλου του χρόνου και είναι πλατύφυλλα, με γλυκύτερη γεύση από τα άγρια ραδίκια.

Ο ζοχός το φάρμακο

Ο ζοχός, σφογκός, ζοχιά, τζοχός είναι πολύ γνωστά σε όλη την ελληνική επικράτεια για τη χρήση τους σε σαλάτες. Οι ζοχοί όμως είναι και ένα εκπληκτικό φάρμακο…
Ήταν γνωστός στους αρχαίους Έλληνες για τις φαρμακευτικές ιδιότητές του και αναφέρεται ως σόγχος σε συγγράμματα του μεγάλου αρχαίου βοτανολόγου Θεόφραστου.
Ο ζοχός χάρη στα μέταλλα, τις βιταμίνες και φυτικές ίνες που περιέχει καθίσταται μια πολύ υγιεινή τροφή.

Ιταλικά χόρτα



Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, βιταμίνες K, C, E, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα όπως κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και σίδηρο, καθώς και αρκετά αντιοξειδωτικά τα καθιστά μία από τις πιο ολοκληρωμένες και υγιεινές διατροφικές επιλογές, ενώ είναι η ιδανική προσθήκη σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, λόγω της επίσης υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νερό και της χαμηλή τους θερμιδικής αξίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: