Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Ρύζι με λουκάνικο, αυγό και μανιτάρια

Υλικά
3 φλιτζάνια ρύζι κίτρινο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/4 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
3 αυγά
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
½ κουταλάκι γλυκού πάπρικα
1 μικρό ξερό κρεμμυδάκι
2 κουταλάκια γλυκού κόκκινο κρασί
2 λουκάνικα σε ψιλά φετάκια ή ψιλοκομμένο μπέικον
1 φλιτζάνι μανιτάρια

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό έτσι ώστε όταν το στραγγίσουμε να κρατάει λίγο αλ τέντε.
Ζεσταίνετε το λάδι στο γουόκ σας ή σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά. Ανακατεύουμε απαλά τα αυγά, τα βγάζουμε από το γουόκ, και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κρατώντας τη θερμότητα στο γουόκ, προσθέστε το λουκάνικο σε φετάκια και αφήστε το να γίνει τραγανό ανακατεύοντας το.


Το πόσο τραγανό το θέλετε θα το κανονίσετε εσείς. Μόλις το λουκάνικο σας φανεί καλό, βγάλτε το έξω από το γουόκ και αφήστε το μαζί με τα αυγά.


Προσθέστε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι στο γουόκ και ανακατεύετε και σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο. Από τη στιγμή που είναι διαφανές, προσθέτουμε την πάπρικα, το ρύζι και ανακατεύετε- τηγανίζουμε για 2 λεπτά. Χρησιμοποιήστε την σπάτουλα για το γουόκ σας ανακατέψτε να διαλυθούν και ανακατευθούν καλά. Προσθέστε το αλάτι, τη ζάχαρη, και το κρασί (αν θέλετε) και ανακατεύετε κυκλικά.



Για να ολοκληρώσουμε το πιάτο μας, ανακατέψτε την ομελέτα, το λουκάνικο, το πιπέρι, και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Ανακατέψτε πάλι καλά και σερβίρετε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε τριμμένη γραβιέρα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: