Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Σπιτικό Παγωτό βανίλια με καραμέλα

Ένα βασικά υγιεινό παγωτό με καραμέλα που κάθε παιδί θέλει.

Υλικά
Για το παγωτό
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
6 κρόκοι αυγών
2 φλιτζάνια γάλα
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σάλτσα καραμελέ

1/1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος

Σκόνη σοκολάτας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Για να κάντε το παγωτό Χτυπάμε τη ζάχαρη και τους κρόκους σε μια κατσαρόλα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το μίγμα να πήξει και αν το ρίξουμε στο πίσω μέρος ενός κουταλιού να ρέει ομαλά, περίπου 10 λεπτά.
Περνάμε την κρέμα μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι σε ένα μεγάλο μπολ.
Ανακατεύουμε με την βανίλια και το  καλύπτουμε με το πλαστική μεμβράνη πιέζοντάς το πάνω στην επιφάνεια της κρέμας. Αφήστε να κρυώσει η κρέμα εντελώς.
Για την καραμέλα σε αντικολλητικό κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει να αρχίσει να παίρνει ένα καφέ χρώμα. Με προσοχή ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομαλοποιηθεί η καραμέλα και να γίνει ρευστή.
Σε γυάλινο ή καλύτερα σε μεταλλικό μπολ βάζουμε την κρέμα παγωτό και την βάζουμε στην ψύξη.
Χτυπάμε με μίξερ χειρός κάθε μισή ώρα μέχρι να παγώσει εντελώς και να μείνει αφράτο.
Σερβίρουμε με την καραμέλα στην κορφή και πασπαλίζουμε σκόνη σοκολάτας.

Αν έχετε Παγωτομηχανή ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: