Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Γλυκόξινες γαρίδες με σουσάμι

Ένα συνοδευτικό για πιλάφι ή βραστά λαχανικά. Ταιριάζει πολύ με βραστές πατάτες σαλάτα.

Υλικά
1 φλιτζάνι νερό
1/2 κουταλιά γλυκού ξύδι βαλσάμικο
1/3 φλιτζάνι μέλι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιά σούπας σουσάμι
1/2 κουταλάκι γλυκού πιπερόριζα σκόνη ή αλεσμένη
1 κουταλιά σούπας καλαμποκάλευρο (νισεστέ) συν 3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
1 κιλό γαρίδες αποφλοιωμένες

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζετε το νερό, το βαλσάμικο ξύδι, το μέλι, το σκόρδο, το λάδι, το σουσάμι και τζίντζερ και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι σοτάρετε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα.
Ρίχνουμε το μείγμα από το μπολ και βράζουμε για 10 λεπτά.
Σε ένα μικρό κύπελλο, χτυπήστε ελαφρά μαζί άμυλο αραβοσίτου και 3 κουταλιές σούπας κρύο νερό μέχρι να διαλυθεί.
Ρίχνουμε διάλυμα στην κατσαρόλα στην σάλτσα, μειώστε τη θερμότητα προς χαμηλή και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

Σερβίρετε τις γαρίδες πάνω από το ρύζι ή με βραστές πατάτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: