Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Πίτες με μυρωδικά

Οι πίτες αυτέ με ένα μείγμα μπαχαρικών άγριο θυμάρι, ρίγανη, και ψημένο σουσάμι, μπορούν να ψηθούν στη σχάρα σε εξωτερικούς χώρους, στον φούρνο ή και στο τηγάνι.

Υλικά
1 πακέτο ξηρή μαγιά
1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
4 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί, συν περισσότερο για το ζύμωμα
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο, συν λίγο για το ψήσιμο στη σχάρα
1 κουταλάκι γλυκού άγριο θυμάρι
1/2 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
1 λεμόνι Χυμός και ξύσμα

Εκτέλεση
Ανακατέψτε την μαγιά, την ζάχαρη, και 1/2 φλιτζάνι νερό χλιαρό σε ένα μπολ. Αφήστε το μέχρι να αφρίσει, περίπου 10 λεπτά.
ανακατέψτε 1 κουταλιά γλυκού αλάτι και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό στο μπολ ενός μίξερ, αναμίξτε μέχρι να διαλυθεί το αλάτι.
Με τον κινητήρα σε λειτουργία, προσθέστε αργά το αλεύρι σε 3 παρτίδες και το μίγμα μαγιάς σε 2 παρτίδες, το θυμάρι και την ρίγανη σιγά σιγά..
Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας λάδι ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία μαλακή, κολλώδες ζύμη.
Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να μαλακώσει, 5-10 λεπτά. Πλάθουμε τη ζύμη σε μια μπάλα και την τοποθετούμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να καθίσει σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου 1 ώρα.
Χωρίστε την ζύμη σε 6 κομμάτια και ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε μια πίτα. Τοποθετήστε τις πίτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα πασπαλίζουμε με σουσάμι και καλύψτε απαλά με το πλαστική μεμβράνη.
Αφήστε τις σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος, 20-25 λεπτά.
Ψήστε τις πίτες ή στο φούρνο στους 200 βαθμούς, σε αντικολλητικό τηγάνι γυρνώντας τις κατά διαστήματα ή στην σχάρα σε πολύ δυνατή φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: