Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Ψημένη σφολιάτα με κρέμα τυριού με μαρμελάδα βατόμουρο

Η κρέμα τυριού με μαρμελάδα βατόμουρο είναι ότι καλύτερο για τον ουρανίσκο μας.
Το μείγμα αυτό μαζί με την σφολιάτα μας δίνει μία κολλώδες υπέροχη κρέμα που έναν την βάλουμε επάνω σε κράκερ θα τα λατρέψουμε.

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας, ξεπαγώσει
Για την κρέμα
1/2 κιλό τυρί κρέμα
4 αυγά
180 γραμμ. Ζάχαρη
2 συσκευασίες βανίλια
1 λεμόνι
1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα βατόμουρο
1 αυγό για άλειμμα
Κρακεράκια για το σερβίρισμα


Εκτέλεση
Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια ώσπου να δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτετε στο μπολ με τους κρόκους το τυρί, τα χτυπημένα ασπράδια, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσουν.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας.
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα βάζουμε την σφολιάτα. Αλείφουμε στο κέντρο στην κρέμα τυριού και από επάνω την μαρμελάδα βατόμουρο. Διπλώστε τις γωνίες της ζύμης προς τα επάνω και γύρω και τα ενώνουμε στην κορφή.

Χτυπάμε το τελευταίο αυγό με λίγο νερό και αλείφουμε την σφολιάτα μας. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ζύμη γίνει χρυσή και κρέμα τυριού ψηθεί και έχει λιώσει. Σερβίρετε με κράκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: