Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Λαζάνια στον φούρνο

Υλικά
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδου
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
½ κιλό χοιρινό κιμά
¼ φλιτζάνια πάστα ντομάτας
2 φλιτζάνια αποφλοιωμένες ντομάτες πολτοποιημένες
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 φλιτζάνια τυρί γραβιέρα
2 ½ φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
1 πακέτο λαζάνια σε φύλλα

1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
6 φλιτζάνια μπεσαμέλ (δείτε συνταγή και εκτέλεση εδώ)

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, 3 με 4 λεπτά. Προσθέστε το βοδινό και χοιρινό κιμά και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν, 6 έως 8 λεπτά.
Προσθέστε την ντομάτα και τη ζάχαρη και σιγοβράστε μέχρι να πήξει, περίπου 20 λεπτά. Βάλτε αλάτι και πιπέρι και κατεβάστε από την φωτιά.
Ετοιμάστε την μπεσαμέλ όπως θα δείτε εδώ την συνταγή.
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τα λαζάνια και μαγειρεύουμε μέχρι να είναι αλ τέντε (al dente), περίπου 10 λεπτά.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε απλά με ελαιόλαδο.
Ετοιμάστε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Περιχύνουμε λίγο λάδι στο κάτω μέρος ταψιού. Τοποθετήστε τρία φύλλα λαζάνια στο κάτω μέρος του ταψιού. Απλώστε 1 φλιτζάνι μπεσαμέλ ομοιόμορφα πάνω από τα ζυμαρικά και 2 φλιτζάνια σάλτσα με τον κιμά. Επάνω βάλτε άλλα 3 φύλλα ζυμαρικών και να συνεχίσετε με μπεσαμέλ και σάλτσα κιμά.
Μόλις φτάσετε στον τελικό στρώμα, βάλτε το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι κιμά και τυρί μοτσαρέλα, καθώς και την παρμεζάνα. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35 έως 40 λεπτά.
Αφαιρέστε αλουμινόχαρτο και ψήστε τα λαζάνια άλλα 5 λεπτά.

Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και αφήστε το να καθίσει για 5 έως 10 λεπτά πριν σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: