Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Πάστα ελιάς

Μια παραδοσιακή συνταγή για πάστα ελιάς που γίνετε κυρίως από μαύρες ελιές και είναι ένα πολύ καλό ντιπ για να κάνετε καναπεδάκια ή για να βάλετε πάνω σε ψωμί.
Ιδανικό για συνοδευτικό σε ψάρια στη σχάρα ή κάθε είδους ψητό. Μπορεί επίσης να αραιωθεί με ελαιόλαδο και να χρησιμοποιηθεί ως βάση για βινεγκρέτ.
Η πάστα ελιάς θα διατηρηθεί στο ψυγείο για ένα μήνα να βάλετε στην επιφάνεια του βάζου σας ένα λεπτό στρώμα του ελαιολάδου.


Υλικά
2 μικρές σκελίδες σκόρδου
Αλάτι
1 φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσι
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
1/2 κουταλιά γλυκού ξύσμα λεμονιού τριμμένο
1/2 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο θυμάρι ή θρούμπι τον χειμώνα
2 φιλέτα αντσούγιας πλένονται καλά και ψιλοκομμένες
1 πρέζα μαύρο πιπέρι και πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο το πασπαλίζουμε με μια πρέζα αλάτι και τα πατάμε με το πλαϊνό από ένα μαχαίρι σε μια ομαλή πάστα.
Βάλτε το σκόρδο πάστα, τις ελιές, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα, το θυμάρι, και αντζούγιες σε έναν μπλέντερ και αλέστε τα να γίνουν λείο μείγμα.

Μεταφέρετε σε ένα μπολ και ανακατέψτε σε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και καγιέν για γεύση. Λεπτό με περισσότερο ελαιόλαδο εάν είναι επιθυμητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: