Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Πίτσα πατάτας με αυγά και προσούτο

Υλικά
2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
6 αυγά
3 μεσαίες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
1 πιπεριές κόκκινες
1 κρεμμύδι κομμένο δε φέτες
1 φλιτζάνια γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά γλυκού ελαιόλαδο και όσο χρειαστεί για τηγάνισμα
150 γραμ γραβιέρα σε τρίγωνα φετάκια
150 γραμ προσούτο σε ψιλές φέτες ή καπνιστό ζαμπόν


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ψιλές φέτες.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε φετάκια και τις πιπεριές σε μπαστουνάκια.
Σε τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά λάδι και ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά.
Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
Σε τηγάνι με μπόλικο λάδι τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρώμα και της βγάζουμε και αυτές να στραγγίξουν.
Σε εάν μπολ ανακατεύουμε καλά την φρυγανιά, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και 1 φλιτζάνια γραβιέρα τριμμένη.
Βάζουμε πάλι το τηγάνι χωρίς λάδι στην φωτιά. Ρίχνουμε το μείγμα αυγών και κουνάμε το τηγάνι να πάει σε όλο τον πάτο.
Μόλις αρχίσει να ψήνετε από την κάτω μεριά και να φαίνετε στις άκριες ρίχνουμε το σοταρισμένα κρεμμύδια πιπεριές.


Στρώνουμε από πάνω επιμελώς σε δύο στρώσεις τις πατάτες και σκεπάζουμε με καπάκι. Αφήνουμε να ψηθεί για 3 λεπτά και ξεσκεπάζουμε (εναλλακτικά μπορούμε τα βάλουμε σε ταψί και να τα ψήσουμε στον φούρνο).

Βγάζουμε από το τηγάνι και σερβίρουμε με τρίγωνα κομμάτια γραβιέρα και φέτες προσούτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: