Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Γυαλιστερές (κυδώνια) με σάλτσα άνηθου

Υλικά
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μάραθο
Λίγο Μάραθο για το γαρνίρισμα
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
½ κουταλάκι γλυκού μαύρο πιπέρι
24 γυαλιστερές που ξεπλένονται και να καθαρίζονται από την άμμο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γυαλιστερές με μπόλικο νερό να φύγει τυχόν άμμος και με μαχαίρι την βάση τους, και αφήνουμε στο νερό.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Μαγειρέψουν ένα λεπτό.
Προσθέστε το μάραθο και το λευκό κρασί μαγειρεύουμε για άλλα δύο λεπτά, ώστε το κρασί να λιγοστέψει και να χάσει το αλκοόλ του.
Προσθέστε το πιπέρι και το καλύψτε. Αφήστε να σιγοβράσει για πέντε λεπτά.
Βάζουμε στο τηγάνι τις γυαλιστερές και σκεπάζουμε για λίγο. Πρέπει να προσέξουμε ποιες από αυτές δεν θα ανοίξουν και να τις αφαιρέσουμε. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για πέντε λεπτά. (όχι περισσότερο από πέντε λεπτά), με λαβίδες, αφαιρέστε τα σε πιατέλα.
Με κουτάλι πάρτε τον ζωμό και ρίξτε τον πάνω από τα μαγειρεμένες γυαλιστερές, προσέχοντας να μην πάρετε με το κουτάλι τυχόν άμμο που μπορεί να έχουν βγάλει από τον πυθμένα του τηγανιού.

Πασπαλίζουμε με τα φύλλα μάραθο και σερβίρουμε με λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: