Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Σαγανάκι κρεμμυδιών με μπέικον του Volta Koyzina

Όταν το κρεμμύδι ψήνετε μέσα σε ένα υπέροχο ζωμό και ενσωματώνετε με λιωμένο τυρί δίνει ένα υπέροχο ορεκτικό.

Υλικά
4/8 φέτες χοντρές μπέικον
2 μεγάλα κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση οριζόντια
2 κουταλάκια γλυκού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού θυμάρι, ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος (ή ζωμό κοτόπουλου)
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι γλυκού μπαλσάμικο
1/2 φλιτζάνι τυρί γραβιέρα τριμμένη
3 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση
Σε τηγάνι μαγειρέψτε το μπέικον μέχρι να αρχίσει να πάρει χρώμα αλλά να εξακολουθεί να είναι μαλακό και εύκαμπτο και αφήστε το σε χαρτί κουζίνας μέχρι να κρυώσει.


Τυλίξτε τα μισά κρεμμύδι με το μπέικον να γίνουν σαν μπολάκι και αν χρειάζεται στερεώστε τα με οδοντογλυφίδες. Βάζουμε τα κρεμμύδια σε ένα ταψί αφού τα έχουμε πασπαλίσει με ελαιόλαδο και μπαχαρικά (θυμάρι, αλάτι και πιπέρι).


Σε μπολ βάζουμε τον ζωμού, την κρέμα γάλακτος και το μπαλσάμικο και χύνουμε το μείγμα γύρω από τα κρεμμύδια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  190C έως ότου τα κρεμμύδια μαλακώσουν και γίνουν τρυφερά, περίπου 30-45 λεπτά ανάλογα με το πόσο χοντρά είναι. (Μπορεί να χρειαστεί να καλύψετε με αλουμινόχαρτο, αν οι άκρες του μπέικον αρχίσουν να μαυρίζουν και να καίγονται.



Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε μέχρι να λιώσει, μόλις λίγα λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: