Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Κρεμμύδια ογκρατέν

Μια συνταγή για κρεμμύδια ογκρατέν όταν το γλυκό κρεμμύδι συναντάει την κρέμα γάλακτος.
Όταν ψήνονται τα κρεμμύδια παίρνουν μία ωραία και μαλακιά τρυφερή γεύση και απελευθερώνουν τη φυσική τους γλυκύτητα, είναι απλά το τέλειο.
Προσθέστε λίγο λιωμένο το τυρί από πάνω και μια κρεμώδη σάλτσα κρασιού και έχετε ένα καταπληκτικό πιάτο.

Υλικά
4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες 

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/4 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση
Απλώστε τις φέτες κρεμμυδιού σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και με το θυμάρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 190C για 15 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το κρασί σε μια κατσαρόλα μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει στις άκρες.
Μεταφέρετε τα κρεμμύδια σε ένα πυρέξ και με ένα κουτάλι βάλτε την κρέμα από πάνω.
Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 25 λεπτά.
Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και πασπαλίζουμε με το τυρί.

Αυξήστε τη θερμοκρασία σε  230C και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 5 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: