Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Πικάντικη σάλτσα μουστάρδας για ψητά λουκάνικα

Υλικά
Για τη σάλτσα μουστάρδας
1 φλιτζάνι ξηρή μουστάρδα σκόνη
1 φλιτζάνι λευκό ξύδι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
3 αυγά χτυπημένα
1 πρέζα πιπέρι λευκό
Για τα ψητά λουκάνικα
2 κιλά χωριάτικα λουκάνικα

Εκτέλεση
Για να προετοιμάσετε τη σάλτσα μουστάρδας
Σε μπολ ανακατεύουμε το ξύδι και την σκόνη μουστάρδας.
Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να καθίσει κατά την διάρκεια της νύχτας σε θερμοκρασία δωματίου.
Την επόμενη μέρα, προσθέστε τη ζάχαρη, το πιπέρι και τα αυγά και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν καλά.

Βάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα και σε Μπεν μαρί (βάζουμε την κατσαρόλα πάνω από μία λίγο μεγαλύτερη που έχει 1.3 νερό που βράζει) μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά έως ότου κάνει φυσαλίδες και πυκνώνει, ανακατεύοντας κάθε δύο λεπτά με ένα σύρμα για να ανακατεύουμε καλά.
Αφήστε το να κρυώσει.
Ψήνουμε τα λουκάνικα στην σχάρα και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.

Σερβίρουμε τα λουκάνικα με την σάλτσα μουστάρδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: