Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Αυγά σε σάλτσα ντομάτας με φέτα

Αυγά ποσέ με μια νόστιμη σάλτσα ντομάτας και πιπεριάς σερβίρεται με τυρί φέτα και ψωμί, είναι ιδανικό για πρωινό, μεσημεριανό ή για δείπνο.

Υλικά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους (προαιρετικά)
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (ή τσίλι, προαιρετικά)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι κύμινο (προαιρετικά)
1 κουταλιά σούπας πάπρικα
1 κιλό τομάτες περασμένες στον τρίφτη χωρίς σπόρια και φλούδα
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι και πιπέρι καγιέν
1 φλιτζάνι τυρί φέτα τριμμένη
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
6 αυγά

2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5-7 λεπτά.
Προσθέστε το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να βγουν τα αρώματα τους, περίπου ένα λεπτό.
Προσθέστε τις ντομάτες και την πάστα ντομάτας, το αλάτι, και το πιπέρι καγιέν, αφήνουμε να πάρει βράση, να μειώστε τη θερμοκρασία για να  σιγοβράσει μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να πήζει, περίπου 10-15 λεπτά.


Κάντε με κουτάλι κενά στην σάλτσα ντομάτας, τοποθετήστε τα αυγά σε κάθε κενό και αφήστε να ψηθούν σκεπάζοντας για λίγο με ένα καπάκι για περίπου 3-5 λεπτά.

Ψήστε μέχρι το ασπράδι να είναι καλά ψημένο και ο κρόκος ακόμα υγρός ώστε να μπορείτε να τους σπάσετε την ώρα του φαγητού. Σερβίρετε γαρνιρισμένο με μαϊντανό, τριμμένη φέτα τυρί και με ψημένο ψωμί απολαύστε το βουτώντας το ψωμί σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: