Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Ομελέτα φούρνου

Υλικά
2 φλιτζάνια ψίχουλα ψωμιού
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 ½ φλιτζάνι καρότα τριμμένα
4 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
½ φλιτζάνι μίγμα ψησίματος (δείτε τη συνταγή εδώ )
1 πιπεριά κόκκινη κομμένα σε κυβάκια
2 φλιτζάνια τριμμένο κίτρινο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα καρότα στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για τέσσερα λεπτά. Βγάλτε τα από την φωτιά και αφήστε να κρυώσουν.  
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα.

Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το βάζουμε στο μείγμα αυγών γάλα.
Προσθέστε το τυρί στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να ενωθούν.
Προσθέστε τα μαγειρεμένα καρότο και το κρεμμύδι στο μείγμα και ανακατέψτε ξανά.
Λαδώστε ένα ταψί για πίτα και χύστε το μείγμα των αυγών.

Ψήστε για 30-40 λεπτά ή μέχρι αν βάλετε ένα μαχαίρι στο κέντρο του να βγαίνει καθαρό και σερβίρετε κομμένο σε φέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: