Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Βούτυρο με μυρωδικά για ψάρι

Το βούτυρο με μυρωδικά είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος να προσθέσετε μερικές πινελιές, φρέσκιας γεύσης στο τραπέζι σας με ένα μικρό tip κομψότητας οι καλεσμένοι σας θα έχουν μια ευκαιρία για μια διαφορετική γεύση στο γεύμα τους.
Μπορείτε να ετοιμάσετε διάφορες γεύσεις βούτυρου και να τις φυλάξετε στην κατάψυξη έτοιμες σε μερίδες για όποτε θέλετε να τις χρησιμοποιήσετε.
Κάνουμε το βούτυρο σε ρολό και όταν αρχίσει να παγώνει το κόβουμε σε μερίδες. Τις κρατάμε στην κατάψυξη για 2 μήνες.
Εδώ θα σας δώσουμε ένα μείγμα για ψάρια ψητά αλά και τηγανιτά.

Υλικά
1 πακέτο (250 γραμ.) βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
1 λεμόνι Ξύσμα
1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμονιού


Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά.
(Είναι πολύ σημαντικό το βούτυρο να είναι μαλακό.)
Σε ένα φύλλο λαδόκολλας βάζουμε το μείγμα και το κάνουμε ρολό.
(Συμβουλή:. Αν το βούτυρο σας είναι πολύ μαλακό και έχετε δυσκολία να το κάνετε σε σχήμα ρολό, τοποθετήστε το βούτυρο στο ψυγείο για ένα σύντομο χρονικό διάστημα για να σταθεροποιηθεί)
στρίψτε τα άκρα της λαδόκολλας από κάθε πλευρά. Τοποθετήστε το βούτυρο στο ψυγείο μέχρι να παγώσει αρκετά.



Μόλις το βούτυρο είναι σταθερό, κόψτε σε φέτες 1 πόντου και σερβίρετε. Ή οι φέτες μπορούν να φυλαχτούν σε σφραγισμένο πλαστικό δοχείο και να αποθηκευθεί στην κατάψυξη μέχρι και 2 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: