Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Σάντουιτς μανιταριών με τυρί

Υλικά
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
½ κιλό μανιτάρια σε φέτες
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 Πρέζα ζάχαρη
1 σφηνάκι κόκκινο ξερό κρασί
1 Πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
10 φέτες τυρί για τοστ
5 στρογγυλά ψωμάκια για σάντουιτς

Οδηγίες
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
Βάλτε τις φέτες κρεμμυδιού στο τηγάνι και σοτάρουμε σιγά-σιγά για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να
καραμελώσουν, ανακατεύοντας ρίχνετε το σκόρδο στο μέσον του ψησίματος.
Προσθέστε μια πρέζα αλάτι, πιπέρι και μια μεγάλη πρέζα ζάχαρη και ανακατεύετε να ενωθούν. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
Σε ένα άλλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και μια κουταλιά της σούπας λάδι. (τα Μανιτάρια θα μαγειρευτούν σε δύο παρτίδες). Μόλις μείγμα του βουτύρου είναι καυτό, βάλτε τα μισά από τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
Επαναλάβετε με τα τελευταία μανιτάρια. Όταν η δεύτερη παρτίδα των μανιταριών είναι μαγειρεμένα, προσθέστε πρώτη παρτίδα με την δεύτερη και τραβήξτε το τηγάνι από την φωτιά. Προσθέστε το κόκκινο κρασί και σιγά-σιγά τοποθετήστε ξανά φωτιά.
Αφήστε μέχρι να καεί το αλκοόλ. ρίξτε με αλάτι και πιπέρι και αποσύρετε από τη φωτιά.
Κόψτε τα ψωμάκια στην μέση οριζόντια. Για να σερβίρουμε βάζουμε το κάτω κομμάτι από το ψωμάκι. Μια κουταλιά κρεμμύδια και 2 κουταλιές μανιτάρια. Βάζουμε μια φέτα τυρί για τοστ της αρεσκείας μας και κλίνουμε το άλλο κομμάτι από το ψωμάκι.

Συνοδέψτε αν θέλετε με ψητές πατάτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: