Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Σάντουιτς με αραβική πίτα για το κολατσιό σας

Υλικά
5 αραβικές πίτες
4 αυγά
10 φέτες μπέικον
2 ντομάτες
2 κουταλιές σούπας γάλα
Αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το γάλα, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι. Με το σύρμα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
Τώρα υπάρχουν δύο τρόποι που μπορείτε να κάνετε την ομελέτα.
Ο πρώτος είναι σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά το αλείφετε με λάδι και βάζετε το μείγμα αυγών. Ψήνετε σκεπάζοντας το τηγάνι για 3 λεπτά μετά ανοίγετε το καπάκι και γυρνάμε την ομελέτα να ψηθεί για 2 λεπτά και από την άλλη πλευρά.

Για να γυρίσετε την ομελέτα ένας τρόπος είναι να την ξεκολλήσετε στις άκριες και να την περάσετε στο καπάκι και μετά να την γυρίσετε πάλι στο τηγάνι.
Αφήνουμε την ομελέτα στην άκρη.
Ο άλλος τρόπος είναι να αλείψουμε ένα μεσαίο αντικολλητικό ταψί με λάδι και να βάλουμε το μείγμα αυγών στον φούρνο να ψηθεί.
Πάλι αφήνουμε στην άκρη.
Στο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τις φέτες μπέικον να ψηθούν μέχρι να γίνουν τραγανές αφού τις γυρίσουμε μερικές φορές. Τι βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει τυχόν περίσσιο λίπος.
Πλένουμε τις ντομάτες και σε ένα ξύλο κοπής τις κόβουμε σε χοντρά μπαστούνια.
Κόβουμε την ομελέτα μας κάθετα σε πέντε μακρόστενα κομμάτια.
Παίρνουμε κάθε αραβική πίτα και στο κέντρο της βάζουμε ένα κομμάτι ομελέτα, δύο φέτες μπέικον και καλύπτουμε το μήκος με ντομάτα.

Τυλίγουμε την πίτα μας και την βάζουμε σε λαδόκολλα και σε αλουμινόχαρτο για να την πάρουμε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: